Pietruszka z czosnkiem przysmażana na maśle

Pietruszka
Drobno pokrojona natka pietruszki przysmażona z wyciśniętym ząbkiem czosnku na maśle, oczywiście najlepiej na maśle ghee :), jest podobno ulubioną przekąską Stanisława Sojki.
Nie wiem czy to prawda, czy nie, nIe wiem czy ma to jakieś większe znaczenie, wiem, że jest przepyszna, zdrowia i natychmiastowo poprawiająca samopoczucie.
Wczoraj zjadłem dwie kanapki i dzisiaj po 3 miesiącach przerwy biegałem po lesie. Nie sądzicie chyba że był to zbieg okoliczności :)
Zaletą tego sposobu konsumpcji pietruszki jest też to, że się niesamowicie "kompresuje". Nie wiem, czy to dobre słowo, w każdym razie na tych dwóch kromkach udało mi się zmieścić pół natki pietruszki.
Jeżeli jeszcze nie jesteście przekonani, to dodam, że pietruszka świetnie neutralizuje zapach czosnku, można się więc dowitaminizować bez obawy o chłodne przyjęcie spotykanych później osób.
Smacznego!