Jeżeli tak jak ja, jesteś szczęściarzem i znalazłeś zapomniany słoik z musem z dyni, a do tego masz napad wielkiego głoda, to te placki będą dobrym wyborem.
Smakują lepiej niż wyglądają, szczególnie w połączeniu z pysznym, aromatycznym musem jabłkowym.
Przepis znalazłem w książce Jedz i żyj zgodnie z porami roku.
Składniki
- D: 1 szklanka mąki pszennej, pełnoziarnisktej
- Z: szklanka przecieru z dyni, cynamon, 2 jaja, 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- M: imbir
- W: sól, woda
- olej do smażenia
Przygotowanie
Do mąki dodaj przecier z dyni, cynamon, jaja, mąkę kukurydzianą, szczyptę imbiru, sól i tyle wody, aby ciasto miało gęstą konsystencję.
Usmażone placki podawaj z pysznym, aromatycznym musem jabłkowym.
Smacznego!